dimarts, 13 de novembre del 2012

LES TIC A L'ESCOLA CAN CANTÓ


                                                 LES TIC A L’ESCOLA CAN CANTÓ


 A l’escola de Can Cantó porten ja un temps treballant amb les TIC, emprant totes les eines que pertanyen a les noves tecnologies de la informació i la comunicació. 

Un exemple el podem trobar al blog de l’escola, concretament el trobareu seguint aquest link:El nostre grup hem estriat el tema Presentacions i Exposicions per explicar amb més detall quines eines concretes empren per seguir el treball a les aules. Dintre d’aquest bloc de Presentacions i Exposicions hi ha un llistat d’altres  blocs temàtics o continguts curriculars obligatoris per a les edats en les que s’estan treballant. Hi ha un recull d’experiències a classes de primària, de varies edats. 

En primer lloc tenim el bloc temàtic anomenat “Els Sentits”, en el qual els alumnes de tercer fan presentacions amb OpenOffice i les exposen davant dels companys. Els nens en un primer moment han cercat informació per Internet sobre el sentit que els hi hagi tocat i després el presenten davant la resta amb presentació PowerPoint i l’ajuda i suport de la pissarra digital.
 
En un altre contingut teòric com és la ciutat d’Eivissa, els nens aprenen sobre els codis QR. 

            Per treballar els continguts de Les Illes Balears utilitzen el programa de Slide share per realitzar estudis demogràfics i topogràfics de les Illes Balears. Per fer una breu descripció de cada país que compon la Unió Europea fan servir el Google Docs, aquesta eina es tracta d’un document en línia que ens permet treballar i compartir informació amb altres usuaris. 

            A l’hora de treballar els mapes conceptuals els nens empren l’eina Picassa i fan ús dels blogs com a eina de difusió i comunicació. 

            L’escola s’ha d’adaptar als coneixements previs dels nens i a les edats en la que es troben per anar introduint noves eines per a treballar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada