dissabte, 22 de desembre del 2012

Reflexions classes Desembre

El mes de desembre..., mes animat i carregat de bons moments. Per què? Vos ho contaré...:

Primer de tot perquè el dia dos va ser el meu aniversari i m'havien convidat a un viatge a Roma..., on m'anava a trobar amb un amic que m'ensenyaria la ciutat; aprofitant que el dia sis era festiu, dons vaig poder agafar el billet i fer-me aquesta escapada.  I la segona raó és que arriben els Nadals i les Festes..., encara que tindrem moltíssima feina a fer, uns dies en els que puguis dormir i plantejar-te els dies de relax, en família i amics sempre venen de fàbula!

La primera setmana de desembre vàrem tenir un dia de festa que queia en dijous, que és el dia que fem la classe teòrica, però a la classe pràctica del dimecres varen tenir una conversa, dic varen perquè jo no hi era, sobre què ens agradaria trobar-nos a l'escola quan arribéssim i què ens podria motivar envers les relacions des de vàries perspectives. Per exemple des de el Govern, des de els companys o des de direcció: això serà un altre tema a reflexionar en una nova entrada.

Hem anat acabant els Power Points den Caillou i, han quedat molt xulos; els darrers exercicis eren bastant complexes però practicant i practicant es pot arribar a fer.  

A la darrera sessió de Presentacions vàrem fer un altre activitat basat en Caillou per finalitzar el joc interactiu. Aquesta activitat es basava en unir els punts per crear un dibuix, ho fèiem emprant una diapositiva per nombre i havent d'enllaçar el nombre en la següent diapositiva.  M ‘agradat molt!

En les classes teòriques restant vàrem tractar el tema de les TIC i les famílies. Si són facilitadores i bones per la comunicació amb la família i cóm les hem d'emprar; com presentar-les i quins profit li poden treure ells també des de casa i en relació a l'educació dels fills. Aquest ha estat el darrer tema de l'assignatura i la setmana següent tenim un examen. 

Aquest tema és basic i essencial, perquè ja sabeu la gran importància de la comunicació escola-família i quin millor instrument, a part d'altres com la comunicació directa, per facilitar-la, que les noves tecnologies. A més crec que hem de promoure-les per a que ells siguin també conscients de la seva importància a la vida actual, per conèixer tot el que engloba els ordinadors i les seves virtuts i per establir vincles comunicatius i millorar les relacions socials. Fer-los entendre que és una gran font d'informació i que lo important és guiar als fills a trobar les maneres per fer una bona recerca i saber com interactuar davant les noves corrents d'us de xarxes socials o portals webs amb xats.

El darrer dimecres del mes, abans de les vacances nadalenques, la classe del dimecres la vàrem emprar per treballar en grup el projecte de Power Point interactiu i preguntar els dubtes pertinents. Això ens va ajudar, perquè estàvem bastant nirvioses pel tema de l'examen del dia següent. Gràcies Marina.

I el darrer dijous va ser l’examen de la segona part de l'assignatura. En referència a l’examen he de dir que pensava que el duia molt menys preparat que l'anterior, però en canvi penso que em va sortir molt millor. La veritat que aquestes dues darreres setmanes m'ha costat moltíssim concentrar-me i memoritzar.., he estat malalta uns dies i això ha fet que em possés més nirviosa veient que se’m passaven els dies i les hores i no podia ficar-me a estudiar. Però bé, finalment penso que vaig estudiar a prou per aprovar i, jo diria, que també per una mica més..., però ja sabeu el que es sol dir no? No parlis massa alt..., no vagi ser que no surti com tu pensaves i t'enduguis una decepció!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada